Založ si blog

Ide o zdravie, peniaze sú až na prvom mieste

Oficiálne správy o šírení vírusu s podivným názvom SARS-CoV-2 sú oveľa nebezpečnejšie ako on sám. Nepostihuje už len náš organizmus, oveľa ťažšie následky má na našu psychiku a v konečnom dôsledku na celkovú atmosféru v spoločnosti. Kým za prvé následky nesie zodpovednosť vírus, za traumy na duši a za škody na našom verejnom živote akoby nik neniesol vinu.

Novinár Torsten Engelbrecht a Claus Köhnlein, lekár-internista sú iného názoru. V knihe Virus Mania sa podujali nájsť vinníkov za bolesti spôsobené ani tak korunovaným vírusom, ako jeho „manažérmi“.

Lekár Claus Köhnlein tvrdí, že šírenie strachu a obáv zo smrtiaceho vírusu sú „totálne neopodstatnené a hrozby s ním spojené sa nezakladajú na vedeckých faktoch.“ Podľa neho smrteľnosť tohto vírusu nikdy nebola dokázaná. Taktiež sa vyjadril o „dôkazoch“, získaných pochybnými antigénovými testami a PCR:
“Inkriminované nákazlivé vírusy môžu byť v skutočnosti látkami, ktoré vytvárajú samé bunky, v dôsledku istých stresových faktorov ako napríklad liekov. Tieto látky sú potom vyhodnocované testami na protilátky a PCR ako vírusy spôsobujúce epidémiu.“

Takýto prístup je podľa Köhnleina typický pre lekárov, ktorí sú už celé storočie „zaočkovaní teóriou, že mikróby sú smrteľné a iba moderné lieky a vakcíny nás môžu uchrániť od pandémie.“

Nepríjemné otázky, ktoré si kladú autori, poukazujú na iný druh neliečiteľnej choroby, ktorá nepochádza z prírody, ale spôsobujú ju čisto ľudské faktory. Nie sú príčinou takýchto nemocí farmaceutické „zázraky“, pesticídy, znečistenie prostredia ťažkými kovmi, stresom a občas „trochu“ geneticky modifikované potraviny? Prečo sa tieto faktory vyskytujú vždy, keď sa objaví podobný problém ako SARS-CoV-2?
Autori knihy neprinášajú zásadne nové, objavné informácie. Opierajú sa skôr o významné osobnosti vedeckého výskumu v tejto oblasti, na práce špecialistov ako laureáti Nobelovej ceny Kary Mullis, Barbara McClintock, Walter Gilbert, Sir Frank Macfarlane Burnet a na mikrobiológa René Dubosa. Pri analýze vychádzali z vyše tisícky vedeckých článkov, zväčša najnovšieho dáta.

Hoci tu autori priamo neukazujú prstom na vinníka, posolstvo knihy je jasné:

Prvým krokom je vzdať sa predstavy, že prvoradou úlohou moderného lekárskeho výskumu je zdokonaľovať zdravie populácie čo najefektívnejšie a najlacnejšie.“ Ale ako ďalej uvádza John Abramson z Harvard Medical School „komerčne zamerané klinické laboratória“ sledujú iný cieľ: „maximálne zvyšovať finančné zisky, nie zdravotnú starostlivosť.“

Kniha vyšla vlastným nákladom, takže autorov nemôžu podozrievať, že patria k tým „vyvoleným“.

Nevideli ste niekde Grétu?

22.02.2021

Starý vtip o tom, že najlepší politický režim je ten, ktorý dokáže vyriešiť problémy, ktoré sám vytvára, sa vrátil do obehu. Presviedčame sa o tom denno-denne v podaní super-vlád i tej, ktorej platíme dane . Neviditeľný nepriateľ najvyspelejšej krajiny je rovnako nebezpečný aj pre tú, ktorú nazývame rozvojovú. Všetko sa akosi pomiešalo do jednej chaotickej guči. [...]

Rozpamätávanie

29.01.2021

Otázka ľudskej pamäte je pre históriu rovnako dôležitá, ako stohy dokumentov v archívoch. Možno je ešte dôležitejšia, pretože nesie nezmazateľné stopy individuálnych zážitkov. To, čo nedokáže zachytiť žiaden dokument. Spomienky na utrpenie obetí vojny boli spracované už v mnohých memoároch, dokumentárnych i umeleckých dielach. Väčšina z nich sa však týkala [...]

Pamäť, pred ktorou neunikneš

27.01.2021

27. januára 1945 oslobodili vojaci Červenej armády nacistický vyhladzovací tábor Auschwitz-Birkenau neďaleko poľského Osvienčimu. Už šestnásť rokov je tento deň na celom svete pamiatkou na obete holokaustu. Podľa najnovších historiograficých údajov bolo počas II. svetovej vojny na území Európy okolo 42 tisíc podobných „zariadení“, ktorými prešlo od 15 do 20 [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

eurobooks

...za hranicami literatúry

Štatistiky blogu

Počet článkov: 46
Celková čítanosť: 83916x
Priemerná čítanosť článkov: 1824x

Autor blogu